Een dakbaan die CO2 absorbeert?

 

Om onze innovatie politiek, gericht op het milieu, de veiligheid en de gezondheid van de huidige en toekomstige gebruikers te verbeteren, verder te zetten, werd door één van onze leveranciers een dakbaan ontwikkeld die inderdaad CO2 absorbeert. Door opzoek te gaan naar wat de natuur te bieden had, werd duidelijk dat de aarde het probleem al had opgelost voor het ontstond.

 

Het basische Olivijn, een van de meest voorkomende mineralen in de aardkorst is van nature in staat om het zure broeikast gas CO2 te binden .Het zure broeikasgas wordt geabsorbeerd en omgezet in onschadelijke stoffen.Olivijn dankt zijn naam aan zijn olijfgroene kleur.Door toevoeging van Olivijn granulaat aan de dakrol bedekking bekomen we een dakrol die inderdaad voor de CO2 opname zorgt.

 

Een duurzame klimaat oplossing vereist een duurzaam product. Omdat de omzetting van CO2tijd nodig heeft wordt deze technologie enkel toegepast op de meest duurzame en kwaliteitsvolle dakbanen.

 

Door deze technologie toe te passen op de juiste dakopbouw, met een zeer lange levensduur, dragen wij ons steentje bij om de CO2 vervuiling te helpen bestrijden en de volgende generatie droog te houden, op een milieubewuste manier.

 

Graag vertellen we u hierover meer.

 

Bart Ceustermans
April 2011

 


Keer terug >>

 

 

Industrieweg 1019          info@lid.be
3540 herk-de-stad          Tel. 013 33 38 78